top of page

Mijn naam is Apeksha Sherpa, mijn roepnaam is Appu.

In ben geboren in Kathmandu, Nepal. Op vierjarige leeftijd ben ik verhuisd naar Nederland en behaalde ik op den duur mijn HBO Pedagogiek opleiding.

Tot voor kort heb ik meerdere jaren gewerkt als gezinscoach in de jeugdzorg- en als maatschappelijk werker voor Syrische statushouder gezinnen. 

Als eerste generatie Nepalees-Nederlandse vrouw voel ik als geen ander welke spanningen er spelen om als migrant op te groeien in een Westerse samenleving. Het achterlaten van mijn familie in Nepal, een nieuw leven opbouwen in een nieuw land en mijn plek vinden binnen de maatschappij. Het lichaam is vertrokken, maar de ziel is nog verbonden met het land van herkomst. Dit zorgt voor een zekere innerlijke opsplitsing. Deze gelaagdheid wordt vaak vergeten en onderschat. 

Systemisch werk / familieopstellingen, is op mijn pad gekomen in een periode in mijn leven waar ik ver uit verbinding van mezelf stond. Familieopstellingen hebben op een effectieve manier, met weinig woorden, gezorgd om dichterbij mezelf te komen staan waardoor mijn levensenergie meer is gaan stromen. Mijn ervaring is geweest dat praten niet altijd de kern raakt in wat er gevoeld wordt. Familieopstellingen raakt dit gevoelselement. 

 

In 2021 en 2022 heb ik de basis- en Masteropleiding familieopstellingen - systemisch werk gevolgd. Daarmee mag ik mezelf Systemisch Therapeut (IopT) benoemen.

Mijn doel als begeleider is om in vertrouwen en rust samen met jou de thema('s) aan te kijken die jij voor ogen hebt. Stap voor stap en laag voor laag.

Ik omschrijf mezelf als leergierig, reflectief, creatief, empathisch, intuïtief en kom snel tot de kern. Deze kwaliteiten zet ik in tijdens de begeleiding. 

Apeksha Sherpa-42.jpg
bottom of page